top of page

Εφαρμογές

Τα πεδία των εφαρμογών της παγοβολής είναι κυριολεκτικά αμέτρητα ! Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά διαφορετικού αντικειμένου επιχειρήσεων, όπως εξοπλισμοί ξενοδοχείων, φούρνοι, μίξερ και λοιπές μηχανές που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα. Βιομηχανίες για τις οποίες είναι σημαντικός ο καθαρισμός εν λειτουργία όπως η τυπογραφία, τα ελαιουργεία, οι εταιρείες πετρελαιοειδών, οι σωληνώσεις και οι βιομηχανίες ηλεκτροκινητήρων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις χαρακτηριστικές εφαρμογές της παγοβολής:​

01

Βιομηχανία

 

Εφαρμόζεται σε όλες τις βιομηχανίες, κυρίως σε εγκαταστάσεις παραγωγής όπου χρησιμοποιούν αλυσίδα μεταφοράς ή καλούπια.

managing-automated.jpg

Καθαρισμοί αυτοματισμών & ρομπτικών

cryo-installations-electriques.jpg

Καθαρισμοί Ηλεκτρολογικών & Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων

mnet_154675_cipafterlisting.png

Βιομηχανίες Χημικών (αλυσίδες μεταφοράς, μηχανήματα, συσκευαστήρια κλπ)

typo 1.jpg

Τυπογραφία (απομακρύνει μελάνια, γράσα κλπ)

02

Επεξεργασία τρόφιμα

 

Είναι η πλέον αποδοτική μέθοδος καθαρισμού στην παραγωγή τροφίμων αφού εκτός όλων των άλλων, δεν εμπλέκονται χημικά και  τοξικά υλικά, ενώ δεν αφήνει κατάλοιπα υγρασίας. 

DPP_0003.jpg
industry 8.png

Βιομηχανία Τροφίμων (αλυσίδες μεταφοράς, καλούπια, φούρνους κλπ)

03

Αναπαλαιώσεις 

 

Έχει πολύ μεγάλο βαθμό ρύθμισης της ευαισθησίας ψεκασμού, ενώ δεν αποτελεί μέσο λείανσης, μην αφήνοντας κατα συνέπεια γδαρσίματα, αμυχές και δεν τραυματίζει τα αντικείμενα.

cleaning-a-classic-car-with-dry-ice-is-a
359a7704860b3b6c1ccf1d86054fadfb.jpg

Εξωτερικό κινητήρων, σασμάν και άλλων μηχανικών εξαρτημάτων

maxresdefault.jpg

Εσωτερικό κινητήρων και άλλων μηχανικών εξαρτημάτων

04

Ειδικοί καθαρισμοί

 

Είναι μια πολύ αποδοτική μέθοδος με τέλεια αποτελέσματα σε περιπτώσεις καθαρισμού αγαλμάτων, ξύλινων επιφανειών, ακόμη και μετά από πυρκαγιά, κλπ

statue 2.jpg
blasting-graffiti.jpg

Αρχαιολογία (εγγυημένος καθαρισμός επικαθήμενων καυσαερίων, χωμάτων, τσιμέντου, υγρασίας, μούχλας αλλά και βανδαλισμών με χρώματα)

Αφαίρεση graffiti (αφαιρεί σε βάθος κάθε ίχνος από μη επιθυμητά σπρέι ή άλλα χρώματα χωρίς να καταστρέφει ή να αλλοιώνει στο παραμικρό την υπάρχουσα επιφάνεια)

American-Dry-Ice-Blasting-Fire-Restorati
brunnen-wahrend-der-restauration.png

Αποκατάσταση φυσικών καταστροφών (απομακρύνονται όλες οι κατεστραμμένες επιφάνειες από  καμμένα ξύλα αλλά και τα υπολείμματα της καύσης, όπως και όλες οι φερόμενες ύλες μετά από πλημμύρες (λάσπες κλπ). 

Άλατα και άλλα επικαθύμενα υλικά που αφαιρούνται πολύ δύσκολα απο επιφάνεις χωρίς να τραυματίζεται η ευαίσθητη επικάλυψή τους

steps.jpg
house 1.jpg

Αποκατάσταση χρονικών καταστροφών (απομακρύνονται όλα τα  επικαθύμενα απο το χρόνο υλικά (ρύπανση, χρώματα, τσιμέντα, μούχλα, λούστρα κλπ)

05

Αποκατάσταση

 

Μπορεί να αποκαταστήσει πραγματικά και να επαναφέρει όλες τις επιφάνειες στην αρχική τους μορφή, απομακρύνοντας όλα τα μετέπειτα επικαθήμενα υλικά (αστάρια, χρώματα, βρομιές, λάδια, αφρό πολυουρεθάνης, σιλικόνες, κλπ)

vespa.jpg
%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%

Συνεργεία αυτοκινήτων & μοτοσυκλετών (απομακρύνει σκουριές, πίσσα, στόκους, χρώματα, σιλικόνες, γράσο και σε μεγάλο βαθμό την σκουριά)

boat.jpg
boatcleaning.jpg

Ναυπηγεία (καθαρισμός γάστρας, ξύλινων επιφανειών, κινητήρων, προπέλας κλπ)

electronics.jpg
paint 1.jpg

Καθαρισμός ηλεκτρονικών πλακετών (επαναφορά της αρχικής μορφής για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων και ανάπτυξη ανεπυθίμγτων θερμοκρασιών)

Ο καθαρισμός σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής διαδικασίας, εξοικονομώντας εργατικό κόστος και διατηρώντας σταθερή την παραγωγικότητα.

Έχει καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα ακόμα και σε επιφάνειες με κοιλότητες αφού λόγω της εξάχνωσης του δεν εγκλωβίζεται σε αυτές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η συχνότητα καθαρισμού. Σε αντίθεση με άλλα μέσα καθαρισμού με εκτόξευση, δεν παγιδεύονται ούτε αφήνουν δευτερεύοντα απορρίμματα (αμμοβολή κλπ), ούτε στην καθαριζόμενη επιφάνεια αφήνουν αρκετή υγρασία (όπως με το νερό υψηλής πίεσης ή τον ατμό).


Είναι μια ξηρή διαδικασία σε σχέση με την εκτόξευση νερού ή ατμού στο βαθμό που δεν προκαλεί βλάβες στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας σκουριάς μετά τον καθαρισμό αφού δεν υπάρχουν καθόλου υπολείμματα υγρασίας.


Αυξάνει την ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας και μειώνει την εργοδοτική ευθύνη αφού σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αντικαταστήσει τοξικές χημικές διαδικασίες.

Οι εφαρμογές είναι άπειρες και τα παραπάνω αποτελούν απλά ενδεικτικές εργασίες

bottom of page